Студенти економічного факультету зустрілися з роботодавцем на території ТОВ «Запорізький тепловозоремонтний завод»

Економічний факультет Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) на постійній основі посиліє співпрацю із представниками промислових підприємств Запоріжжя й України задля поглиблення та покращення практичної підготовки майбутніх фахівців економічних спеціальностей.

Студенти економічного факультету зустрілися з роботодавцем на території ТОВ «Запорізький тепловозоремонтний завод»

Початок навчального року ознаменувався тим, що науково-педагогічні працівники кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму організував екскурсію студентам 3-4 курсів бакалаврату освітньої програми «Міжнародна економіка» на підприємство ТОВ «Запорізький тепловозоремонтний завод», з яким кафедра має тривалі стосунки в галузі практичної підготовки студентів.

Студенти економічного факультету зустрілися з роботодавцем на території ТОВ «Запорізький тепловозоремонтний завод»

Від кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму студентів екскурсію проводили доцент Сергій Корінний і доцентка Наталія Дугієнко.

Майбутні фахівці побачили реалії функціонування сучасного підприємства машинобудування, ознайомилися зі специфікою залізничної галузі, дізналися про особливості управління ресурсами підприємств, реальним виробництвом та міжнародною діяльністю підприємства.

ТОВ «Запорізький тепловозоремонтний завод» гостинно зустріло студентів: екскурсію для представників економічного факультету провів заступник директора Віктор Відющенко. Він ознайомив студентів з особливостями залізничного ремонтного виробництва, продемонструвавши повний цикл технологічного процесу – від розбирання тепловозу до його приймання та підготовки до відправки замовнику.

Після знайомства з виробництвом, представниками відділів збуту та маркетингу, а також матеріально-технічного забезпечення екскурсантам розкрили деталі міжнародної діяльності ТОВ «ЗТРЗ». Особливу увагу приділили зовнішньоекономічній діяльності, міжнародним комерційним контрактам і митним процедурам.

Наприкінці зустрічі представники ТОВ «ЗТРЗ» розповіли про перспективи працевлаштування на підприємстві, подальший розвиток як ТОВ «ЗТРЗ», так і залізничної галузі України, а всі охочі змогли поставити питання, отримавши на них вичерпні відповіді.

На завершення екскурсії заступник директор ТОВ «»Запорізький тепловозоремонтний завод» Віктор Відющенко висловив задоволення компетентностями студентів-випускників економічного факультету освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» освітнього рівня бакалавр. Він відзначив, що всі компетентності цієї програми мають синергетичний ефект і в сукупності складають весь спектр здібностей необхідних для ефективної професійної діяльності й подальшого професійного розвитку фахівців із міжнародної економіки.

Як побажання Віктор Відющенко висловив пропозицію частіше залучати студентів до екскурсій на ТОВ «ЗТРЗ», оскільки сучасне економічне середовище надзвичайно мінливе, й окремі аспекти діяльності підприємства розвиваються постійно.

Від зустрічі студентів і представників кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму з роботодавцем залишилися виключно позитивні емоції.

«Для мене важливою була ця зустріч із роботодавцем, оскільки я зміг більше дізнатися про вимоги до молодих фахівців, зрозуміти, на розвитку яких саме “хард скілз” мені треба сконцентруватися. Мені було цікаво побувати на екскурсії підприємством, адже ця можливість розкрила додаткові практичні аспекти теоретичних знань, набутих нами. Висловлюю свою подяку керівництву ТОВ Запорізький тепловозоремонтний завод” за проведену зустріч», – підбив підсумки заходу студент 3 курсу Данило Мірошниченко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.