На економічному факультеті студенти зустрілися з потенційним роботодавцем

Навчальний рік щойно розпочався, а на економічному факультеті ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) вже активізувалася діяльність щодо зустрічей із потенційними роботодавцями. Так, 2 вересня для студентів 3-4 курсів спеціальності 051 «Економіка» освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» співробітники кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму провели онлайн-зустріч за допомогою платформи Zoom із представницею ТОВ «ТАРА» – менеджеркою зовнішньоекономічної діяльності, фахівчинею зі співробітництва із зарубіжними клієнтами Ганною Ворошиловою.

https://sites.znu.edu.ua/znu_news/gallery/2021/09/news-54977-ukr-small-ek1.png

Зустріч розпочалася з привітальних слів декана економічного факультету, професорки Алли Череп. Вона наголосила на важливості заходу для майбутніх економістів-міжнародників та підкреслила його необхідність для адаптації освітньо-професійної програми до сучасних вимог ринку праці загалом і роботодавців зокрема. Також на захід завітали викладачі економічного факультету, доцентки кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму: докторка економічних наук, гарантка освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» освітнього рівня магістр Анна Переверзєва, кандидатка економічних наук, гарантка освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» освітнього рівня бакалавр Наталя Дугієнко й докторка економічних наук Оксана Гамова.

https://sites.znu.edu.ua/znu_news/gallery/2021/09/news-54977-ukr-2021-09-06—14-11-34-small-ek2.png

Під час заходу студенти дізналися про основні напрями діяльності ТОВ «ТАРА», провідного підприємства України, що спеціалізується на виготовленні високоякісних запасних частин для сільськогосподарської техніки. ТОВ «Тара» є експортно-орієнтованим, більше ніж 70% його продукції реалізується на експорт. Компанія активно провадить зовнішньоекономічну діяльність із партнерами більше ніж із 25 країн світу: Казахстану, Узбекистану, Молдови, Вірменії, Грузії, Польщі, Болгарії, В’єтнаму, Єгипту, Ефіопії та інших.

Ганна Ворошилова розповіла студентам про особливості професії економіста та сучасні вимоги до фахівців за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка». Вона акцентувала увагу на необхідності ґрунтовної теоретичної підготовки, а також повідомила про цікаві аспекти, що стосуються національних особливостей проведення переговорів із зарубіжними партнерами. Спікерка зазначила, що сьогодні виникає ще більша потреба у добросовісних, працелюбних та кваліфікованих фахівцях профілю.

https://sites.znu.edu.ua/znu_news/gallery/2021/09/news-54977-ukr-2021-09-06—14-11-45-small-ek3.png

Роботодавець зупинилася на компетенціях студентів-економістів освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка». Вона висловила зауваження щодо освітньої програми та зазначила, що здатність спілкуватися іноземною мовою дуже потрібна для налагодження комунікації з клієнтами та бізнес-партнерами. Тому Ганна Сергіївна запропонувала додати в робочу програму дисципліни «англійська мова професійного спрямування» більше тем, пов’язаних із міжнародною господарською діяльністю та дослідженнями зарубіжних ринків.

Дуже цікавою була інформація, надана у відповідь на запитання студентів щодо особливостей проведення співбесіди та персональних характеристик кандидатів на працевлаштування, щодо способів мотивації праці на підприємстві, а також щодо методів пошуку нових клієнтів. Наприкінці заходу викладачі та студенти економічного факультету подякували шановній гості за змістовну, цікаву й інформативну зустріч.

Наталя Дугієнко,

к. е. н., доцентка кафедри міжнародної економіки,

природних ресурсів та економіки міжнародного туризму,

гарантка освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка»,

освітнього рівня бакалавр

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.