На економічному факультеті ефективно використовують всі можливості онлайн-навчання

Введення всеукраїнського карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid-2019 змусили усі навчальні заклади перейти на дистанційне навчання. Викладачі економічного факультету Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) при організації навчального процесу використовують усі наявні інструменти, щоб забезпечити якісну дистанційну освіту.

Базовою для спілкування студентів та викладачів є система електронного навчання Moodle. Ця система дає можливість сформувати розділи вивчення дисципліни та проводити контроль знань студентів. Викладачі економічного факультету ЗНУ сформували електронний контент дисциплін, що викладаються. Так, у кожній дисципліні розміщено робочу програму у якій студент може ознайомитися із тематичними розділами дисципліни, темами лекційних та лабораторних (практичних) занять, системою оцінювання та ознайомитись із літературними джерелами.

Викладач має можливість писати для студентів різні оголошення з метою інформування студентів.

За кожною темою викладено лекційний матеріал у вигляді конспекту або мультимедійної презентації. Також у кінці кожної теми можна розмістити тест для закріплення вивченого матеріалу.

Також викладено завдання до  лабораторних (практичних) занять з прикладом виконання та індивідуальними варіантами. Студенти мають можливість самостійно вивчити теоретичний матеріал та виконати лабораторну роботу.

Виконану лабораторну роботу студенти завантажують в систему Moodle, викладач її перевіряє та виставляє оцінку в електронному журналі. Оцінки які виставляє викладач відображаються також і на сторінці студента.

Для проведення поточного контролю знань студентів викладачі організовують тестування у системі Moodle.

Для роз’яснення матеріалу викладачі економічного факультету ЗНУ проводять он-лайн заняття, для цього використовують платформу Zoom. Запрошення на відео заняття розміщується у системі Moodle і студенти користуючись електронним посиланням підключаються до он-лайн заняття.

Основними перевагами онлайн-навчання є те, що студенти мають можливість, не виходячи з дому, отримувати якісні знання та консультації викладачів стосовно нового матеріалу. Також наявна економія ресурсів всіх учасників навчального процесу та автоматизація контролю виконання завдань.

Нові, екстремальні умови, що створює для людства природа, спонукає викладачів економічного факультету ні на хвилину не зупинятися, більш активно використовувати вже існуючі та опановувати нові технології навчання заради забезпечення високої якості освіти випускників факультету.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.