Представники економічного факультету ЗНУ взяли участь у міжнародному семінарі «Чому необхідно зробити віртуальну мобільність більш привабливою та доступною?»

П’ятого жовтня 2021 року відділ міжнародних зв`язків ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) та науково-педагогічні працівники економічного факультету (доценти Корінний С.О., Линенко А.В., Огренич Ю.О.) та біологічного факультету (доцентка Бойка О.А.) взяли участь у семінарі «Чому необхідно зробити віртуальну мобільність більш привабливою та доступною?». Захід проходив у рамках воркшопу для викладачів і тренерів «Активізація потенціалу віртуальної мобільності». Семінар провели учасники Стратегічного партнерства «Еразмус + New Modes of Mobility» – Дебреценський університет (Угорщина), університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (ФРН), університет прикладних наук Фонтис (Нідерланди), університет прикладних наук Сейняйоки (Фінляндія), Зеленогурський університет (Республіка Польща) та університет «Лучіан Блага» у Сібіу (Румунія).

Представники ЗНУ взяли участь у міжнародному семінарі «Чому необхідно зробити віртуальну мобільність більш привабливою та доступною?»

Спікери заходу акцентували увагу на необхідності переосмислення характерних ознак мобільності за часів сучасної пандемії, зокрема, йшлося про інклюзивність, більшу кількість учасників і підготовку студентів до вимог діджиталізації. Можливості віртуальної мобільності реалізуються в рамках курсів, які пропонуються учасниками стратегічних партнерств, вони відкривають доступ до глобального академічного середовища, певною мірою симулюють досвід навчання за кордоном, дають можливість міжкультурних комунікацій, інкорпорують національні освітні практики в іноземний контент. Dominik Winkler підкреслив, що віртуальна мобільність студентів польського та німецького вишів здійснюється в рамках курсу Міжнародного проєктного менеджменту в Зеленогурському університеті та повністю відповідає запитам бізнесу, що беруть участь у складанні та модернізації курсу протягом останніх 25 років. Головними перевагами тісної співпраці зі стейкхолдерами є робота в міжнародних командах, перехід від оволодіння теоретичними знаннями до виконання практичних завдань, спільна з підприємствами підготовка проєктів (аналіз ринків, конкуренції, продажів і потенційних постачальників тощо).

Учасники семінару ознайомилися зі специфікою організації діяльності в рамках стратегічного партнерства, дізналися про сильні та слабкі сторони віртуальної мобільності, поставили питання й обмінялися контактною інформацією. Семінари про виклики віртуальної та змішаної мобільності, а також розвиток віртуальної мобільності відбудуться 2 листопада та 1 грудня 2021 р.

Аліна Осаул,

начальниця відділу міжнародних зв`язків

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.