Завідувачу кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму ЗНУ Дмитру Бабміндрі призначили стипендією Кабінету Міністрів України

Нещодавно Кабінет Міністрів України призначив стипендію «За видатні заслуги у галузі вищої освіти». Серед цьогорічних стипендіатів є і викладач ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) – доктор економічних наук, професор, академік УЕАН, завідувач кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів і економічної теорії ЗНУ Дмитро Іванович Бабміндра.

Завідувачу кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів і економічної теорії ЗНУ Дмитру Бабміндрі призначили стипендією Кабінету Міністрів України

За свої видатні наукові досягнення вчений ЗНУ вже не вперше відзначений різнорівневими подяками й відзнаками, а його професійний і науковий шлях сповнений досягнень і перемог. За високі досягнення в проведенні земельної реформи в Запорізькій області Дмитро Бабміндра нагороджений нагрудним знаком Держкомзему України «Почесний землевпорядник Україні», у 2000 році – Грамотою Держкомзему України, у 2002 року – Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, в 2004 році – подякою Держкомзему України, медаллю «За розвиток Запорізького краю» та орденом «За заслуги ІІІ ступеня» Запорізької обласної ради. Також він нагороджений Почесною грамотою і подякою Кабінету Міністрів, Держкомзему України. Із 2011 року Дмитро Бабміндра – завідувач кафедри міжнародної економіки та економічної теорії Запорізького національного університету, а з вересня 2016 року – завідувач кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів і економічної теорії Запорізького національного університету.

Наукова робота Дмитра Бабміндри присвячена таким темам: «Економіка природокористування і охорона навколишнього середовища»; «Модернізація економіки шляхом розвитку виробничої та соціальної інфраструктури»; «Світові проблеми диверсифікації джерел генерації та постачання енергетичних ресурсів»; «Диверсифікація інноваційного розвитку агропромислового комплексу»; «Міжнародна інтеграція та розвиток туризму (історико-культурного, рекреаційного, оздоровчого, природоохоронного, сільського та індустріального)»; «Участь у законодавчій діяльності (Земельний кодекс, Закон про землеустрій, Закон про державний земельний кадастр)». Крім того, Дмитро Іванович був керівником проєкту «Комплексна програма захисту земель від водної та вітрової ерозії в Запорізькій області» до 2010 року, брав участь у міжнародних конференціях у США, Англії, Австрії, Чехії й Угорщини. Він – дійсний член Української екологічної академії наук України, членом спеціалізованої вченої ради Запорізького національного університету.

Науковець видав такі монографії: «Економіко-екологічні проблеми реструктуризації землекористування»; «Організаційно-економічні основи побудови та охорони земель фермерських господарств»; «Земельні ресурси України та їх використання»; «Еколого-економічні засади реформування землекористування в ринкових умовах»; «Розвиток Земельних відносин та ринку земель на українських землях від ІХ ст.. ХХІ ст.»; «Класифікація сільськогосподарських земель як наукова передумова їх екологобезпечного використання»; «Формування екологобезпечного землекористування в умовах водної та вітрової ерозії».

До речі, закінчивши у 1971 році Одеський державний екологічний університет, Дмитро Іванович розпочав трудову діяльність інженером Запорізького облводгоспу. Потім, із 1973 р. по 1992 р., працював у Запорізькому інституті землеустрою, пройшов шлях від старшого інженера до директора інституту. У 1995 році Дмитро Іванович стажувався у Королівському інституті Сурвеєрів (Англія), а у 1996 році навчався в університеті штату Айдахо (США). У 1997 році він пройшов стажування в центрі реєстрації нерухомого майна (Англія). Із травня 1992 року по листопад 2010 – керував Запорізьким обласним, а потім – головним управлінням земельних ресурсів. Він – автор більш ніж 200 наукових публікацій і 9 наукових монографій, співавтор розробки та введення в Запорізькій області регіональної програми використання й охорони земельних ресурсів, земельно-агротехнічних паспортів для нового агроформування ринкового типу.

Представники економічного факультету та всього Запорізького національного університету загалом вітають Дмитра Івановича з черговим видатним здобутком і зичать йому перемог у подальшій діяльності.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.