У студентства заочної форми навчання економічного факультету стартувала виробнича практика на підприємства Запорізького регіону

У студентства заочної форми навчання економічного факультету стартувала виробнича практика на підприємства Запорізького регіону

Цей важливий етап у професійному зростанні майбутніх бухгалтерів\ок проходить в новому онлайн-форматі, порівняно з минулими роками, що пояснюється складною ситуацією і в регіоні, і в державі. Тож 3 і 4 курси освітнього рівня бакалавр та 1 курс освітнього рівня магістр кафедри обліку та оподаткування ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) розпочав цю важливу для професійного становлення діяльність.

Відповідно до графіку освітнього процесу перед початком виробничої практики, 8 квітня 2023 року зі студентством провели зустріч – настановчу онлайн-конференцію в ZOOM. Упродовж заходу молодь ознайомилася з програмою практики. У вступному слові до пристуніх звернулася відповідальна за організацію виробничої практики на кафедрі обліку та оподаткування к.е.н., доцентка Вікторія Гринь, яка визначила мету практичної підготовки студентства як невід’ємного складника всієї системи підготовки висококваліфікованих фахівців\нь. Це важливий елемент освітнього процесу. Спікерка  наголосила, що під час практичної підготовки триває систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань, здобутих за час вивчення професійно-орієнтованих навчальних дисциплін. Молодь набуває та удосконалює практичні навички й уміння за спеціальністю, набуває досвід прийняття самостійних рішень в умовах невизначеності на основі методології системного аналізу з використанням сучасних інформаційних технологій.

Керівниці практики від університету д.е.н., професорка кафедри обліку і оподаткування Ірина Варламова,  к.е.н., доцентки кафедри обліку та оподаткування Вікторія Сьомченко, Юлія Скорнякова, Олена Саєнко роз’яснили мету практики, поставили конкретні завдання, інформували про зміст діяльності під час проходження практики, форму звітності, критерії оцінювання, провели інструктажі щодо техніки безпеки та наголосили на необхідності дотримання академічної доброчесності під час написання звітів про проходження виробничої практики. Присутня на настановчій конференції к.н.держ.упр., доцентка кафедри обліку та оподаткування Ірина Пушкарь висловила впевненість у тому, що отримані протягом навчання в університеті теоретичні знання, практичні вміння й навички обов’язково знадобляться під час проходження виробничої практики на підприємствах різних галузей.

На заході ознайомилися зі специфікою проходження виробничої практики, термінами її проходження й подання звітної документації. Наголосили, що новацією цьогорічної практики є її проведення в умовах воєнного стану. Організація виробничої практики студентства спеціальності обліку та оподаткування спрямована на закріплення їхньої мотивації  щодо вибору професії, пізнавальної активності в опануванні майбутньою професією.

На заході щиро побажали молоді мирного неба над головою, міцного здоров’я, творчої наснаги, професійних успіхів і зростань, невичерпної енергії й оптимізму, упевненості у власних силах і правильності обраного фаху в житті! «Разом до перемоги! Все буде Україна», — підкреслили на економічному факультеті.

Вікторія Гринь,

доцентка кафедри обліку та оподаткування

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.