У ЗНУ стартувала XI Ділова гра для студентства ОП «Економічна кібернетика»

У ЗНУ стартувала XI Ділова гра для студентства ОП «Економічна кібернетика»

На економічному факультеті Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) відбулася ХІ Ділова гра «Конкурс проєктів автоматизації бізнес-процесів в економіці» для студентства бакалаврату освітньої програми «Економічна кібернетика».Її розробники –  кафедра економічної кібернетики, зокрема,їїзавідувачка, професоркаНаталія Максишко. Також  проєкт утілили в життя за підтримки компанії ТОВ «ПРОКОМ» в особі її директора Сергія Бутенка.

Цього рокуоб’єктом розвідок студентства став ринок нерухомості. Завданням конкурсу була розробка алгоритму та здійснення прогнозування ринкової ціни на житлові будинки в залежності від уподобань клієнтів\ок. Дві команди сформували з 1-4 курсів спеціальності «Економіка» освітньо-професійної програми «Економічна кібернетика». Завдання командам сформували у формі бізнес-кейсу, розробленого кафедрою економічної кібернетики на основі реальних даних про 2919 житлових будинків, які характеризуються 79 різнорідними показниками:

– характеристики будинку (спальні, кухня, гараж, каміни та інше);

– розміщення (район міста);

– інформація про ділянку (зонування, форма, розмір та інше);

– оцінка стану та якості будівлі;

– оцінка електричної системи та інші.

Варто відзначити, що під час виконання конкурсного проєкту команди мають змогу не тільки вдосконалити свої знання та навички з методів обробки даних і застосування сучасних методів прогнозування, але й набути досвід колективної роботи в команді, управління колективом, навички генерації та відстоювання креативних ідей тощо. Капітанами команд стали: студент 3 курсу Олександр Пшеничний (команда «Ріалті») та студент 1 курсу Іван Дубина (команда «Кібери»).

На початку відкриття Ділової гри з привітальним словом звернулися декан економічного факультету ЗНУ Алла Череп та завідувачка кафедри економічної кібернетики Наталія Максишко. Доцентка кафедри економічної кібернетики Віта Лось ознайомила присутніх зі складом журі, структурою звіту та термінами основних етапів конкурсу, а доцент кафедри економічної кібернетики Дмитро Очеретін розповів про структуру вхідних даних та основні завдання, що стоять перед командами. Варто зазначити, що до складу журі, крім організаторів Ділової гри, увійшов також випускник кафедри економічної кібернетики Денис Плохотніков, який в минулому був капітаном команди цього конкурсу, а зараз працює інженером програмного забезпечення, асистентом технічного директора компанії Leetio. Він підкреслив користь від участі в Діловій грі для розвитку навичок застосування теоретичних знань на практиці і тому із задоволенням прийшов підтримати підростаючих фахівців\нь.

Побажання успіху учасникам\цям Ділової гри висловили гості заходу: директор ІТ-фірми «Аведсофт» Денис Янкін та керівниця Малої академії управління бізнесом ЗПО «КРЦМтаШ» Олена Старікова. Вони звернули увагу присутніх на довготривалу співпрацю представлених ними організацій із кафедрою економічної кібернетики ЗНУ на шляху підготовки фахівців\нь і залучення вступників на навчання за ОП «Економічна кібернетика». У відкритті Ділової гри також взяли участь представник компанії «Бізнес Софт», аспірант кафедри економічної кібернетики Сергій Куркула та здобувачі\ки освітнього рівня «магістр» ОП «Економічна кібернетика».

Заключний етап Ділової гри «Конкурс проєктів автоматизації бізнес-процесів в економіці» заплановано провести 28 квітня 2023 року.

Очеретін Д.В.,
доцент кафедри економічної кібернетики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.