Вчені економічного факультету виступили з гостьовою лекцією з економічної безпеки в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті

Вчені економічного факультету виступили з гостьовою лекцією з економічної безпеки в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті

Дев’ятого березня 2023 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася гостьова лекція «Забезпечення національної безпеки України – основа розвитку суспільства» від провідних учених економічного факультету ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University). Заслужена діячка науки і техніки України, віцепрезидентка Національної академії наук вищої освіти України, декан економічного факультету, д.е.н.., професорка Алла Череп і д.е.н., професор, академік Національної академії наук вищої освіти України Олександр Череп розповіли про те, що втілює поняття економічної безпеки, які її складники, як саме економічна діяльність суспільства впливає на загальну безпеку країни. Вони наголосили, що важливу роль у захисті незалежності та свободи країни, її здатності чинити опір ворогові, відіграє економічна безпека країни.

Під час їхньої лекції також йшлося про розуміння основних соціально-економічних процесів, які забезпечують національну безпеку країни, а саме, визначили сьогоднішній геополітичний ракурс України, структуру економічної та соціальної безпеки, місце України за показниками соціально-економічного розвитку, основні загрози соціальному забезпеченню розвитку України та інші. Лектори/ки наголошували на важливості активної громадянської позиції кожного, яка виявляється, зокрема й в економічній діяльності, для підтримання та посилення національної безпеки.
Протягом лекції студенти/ки мали нагоду отримати відповіді на всі питання, пов`язані із соціально-економічним розвитком країни, економічною безпекою тощо. Лекція виявилася цікавою, жвавою, емоційно піднесеною, про що свідчили, зокрема, і слова вдячності від слухачів/ок у чаті зустрічі.
Слова вдячності на адресу вчених ЗНУ також пролунали від ректора ІДГУ, д.п.н, проф. Кічука Я.В., декана ФУІАД к.п.н., доц. Мізюк В. А., завідувача кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю, к.е.н., доц. Метіль Т. К. Вони висловили щиру подяку за співпрацю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.