Економічний факультет готується до проведення атестаційних екзаменів освітнього ступеня бакалавра

Студенти випускових курсів економічного факультету ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) на сьогодні провадять підготовку до складання атестаційних екзаменів на здобуття освітнього ступеня бакалавра. Але, зрозуміло, у зв’язку з воєнним станом, в якому знаходиться Україна, проведення випускових екзаменів ускладнюється, що вносить певні корективи в їхню організацію. Зокрема, не всі студенти мають належний доступ до інтернету, в окремих випадках немає можливості приєднатися до університетської системи електронного забезпечення навчання Moodle, дехто зі студентів взагалі перебуває на окупованій території.

Економічний факультет готується до проведення атестаційних екзаменів освітнього ступеня бакалавра

Саме питанням організаційно-методичного забезпечення проведення атестаційних екзаменів на здобуття ОС «бакалавр» присвятили розширене засідання Науково-методичної ради економічного факультету. У ньому взяли участь не лише члени НМР факультету та відповідальні за навчально-методичну роботу кафедр, а й декан Алла Череп, завідувачі кафедр факультету Дмитро Бабміндра, Наталія Максишко, Микола Іванов, Анатолій Кущик та інші викладачі, які виявили бажання долучитися до обговорення. У своєму виступі Алла Череп акцентувала увагу викладачів, кураторів академічних груп на необхідності проведення серед студентів організаційної роботи щодо встановлення їхнього місця перебування, можливості їхньої участі в атестаційних екзаменах. Вона наголосила на необхідності продовжити роботу, яка вже розпочалася на кафедрах факультету, з організації зустрічей із випускниками. Алла Василівна зупинилася на таких питаннях, як структура білету та порядок проведення атестаційного екзамену, під час якого екзаменаційна комісія мала б змогу найбільш об’єктивно оцінити відповіді студентів.
Завідувачі та викладачі кафедр, члени НМР факультету у своїх виступах розповіли про підготовку до проведення атестаційного екзамену, наявність екзаменаційних складників за їхніми освітньо-професійними програмами, теоретичних питань, задач, банку тестових завдань тощо. Вони торкнулися також деяких проблем, з якими зіштовхнулися під час підготовки до проведення атестаційного екзамену, та поділилися своїм досвідом їх подолання. За результатами обговореного питання Науково-методична рада факультету ухвалила відповідні рішення, спрямовані на поліпшення організаційно-методичного забезпечення та належне проведення атестаційних екзаменів для студентів-здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

Іван Колобердянко,
голова НМР економічного факультету,
доцент кафедри міжнародної економіки,
природних ресурсів та міжнародного туризму

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.