ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ 2022 НА ЕКОНОМІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

Четвертого липня в онлайн форматі Економічний факультет Запорізького національного університету розкрив свої двері для старшокласників, абітурієнтів та їх батьків. Головною метою проведеного заходу було знайомство майбутніх абітурієнтів з економічним факультетом, освітніми програмами, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти та особливостей вступу 2022.

Захід, який  відвідали більше 100 майбутніх абітурієнтів та їх батьків, розпочала декан факультету, професор Алла Василівна Череп, яка зазначила, що незважаючи на виклики, які виникли через повномасштабні воєнні дії, освітній процес на Економічному факультеті Запорізького національного університету здійснюється за графіком з використанням новітніх інформаційних педагогічних технологій.

 Економічний факультет – це команда однодумців, яка щодня працює над тим, щоб студентам було комфортно навчатися: «Для нас студенти – це партнери з якими ми будуємо освітній процес». На факультеті між студентами та викладачами панує приємна атмосфера, студенти своїми досягненнями мотивують викладачів бути кращими, а викладачі з радістю вкладають свої навики та досвід в студентів.

Алла Василівна наголосила, що факультет надзвичайно потужний, випускників Економічного факультету ЗНУ навіть під час війни працевлаштовують на провідних підприємствах та в організаціях України і світу, факультет має ряд нагород, серед них: золота медаль ім. М.І. Туган-Барановського», «Кращий навчальний заклад з підготовки фахівців фінансово- кредитної сфери». Декан акцентувала увагу на перевагах навчання на економічному факультеті Запорізького найкращого університету, на міжнародній діяльності, охарактеризувала освітні програми, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти на факультеті.  

Під час зустрічі завідувачі  кафедр економічного факультету розповіли про спеціальності факультету та освітні програми, а саме: 051 «Економіка» (освітні програми: «Економічна кібернетика», «Міжнародна економіка», «Економіка та управління ринком землі», «Управління персоналом та економіка праці»), 072 «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит»), 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» (освітня програма «Фінанси і кредит») та 075 «Маркетинг» (освітня програма «Маркетинг»).

Завідувачі відзначили, що в такий складний для України час, спеціальності економічного факультету є надзвичайно затребуваними і актуальними. Завідувач кафедри Міжнародної економіки, природних ресурсів і економіки міжнародного туризму, професор Дмитро Бамбідра, наголосив на надзвичайному попиті на фахівців з Економіки та управління ринком землі а також Міжнародної економіки. Завідувач кафедри Економічної кібернетики, професор Наталія Максишко акцентувала увагу на тому, що кібернетика сьогодні набуває надзичайної актуальності, оскільки в нашій країні активно відбувається цифровізація а тому прогнозування і аналітика завжди будуть затребуваними.

Завідувач кафедри Управління персоналом і маркетингу, професор Микола Іванов розповів про спеціальності кафедри, зазначив, що вони є провідними на ринку праці, адже фахівці з маркетингу і кваліфіковані управлінці є запорукою ефективної діяльності будь-якого підприємства. Викладач кафедри Обліку та оподаткування, доцент Вікторія Гринь акцентувала увагу на тому, що суб’єкти господарювання будь-якої сфери діяльності мають вести облік та оперувати знаннями щодо особливостей оподаткування, отже спеціальність кафедри є надзвичайно актуальною. Завідувач кафедри  Фінансів, банківської справи та страхування, доцент Анатолій Кущик зазначив, що спеціальності банківсько-фінансової сфери не втрачають свою актуальність, адже завжди першочерговим для підприємств є збільшення і правильний розподіл фінансових ресурсів.  Професорка кафедри Міжнародної економіки, економіки природних ресурсів та економіки міжнародного туризму  Анна Переверзєва презентувала освітні програми «Економіка та управління ринком землі» та також «Міжнародна економіка», звернула увагу на перевагах навчання та працевлаштування за вищезазначеними освітніми програмами.

Завідувачі кафедр Економічного факультету акцентували увагу та тому, що більшість викладачів має практичних досвід роботи, відповідно, студенти отримують вагомі знання та  навики, які в майбутньому застосовують в своїй діяльності.

В заході взяла участь Голова студентської ради факультету Марина Корохова, яка висловила подяку викладачам економічного факультету і зазначила, що надзвичайно щаслива бути студенткою саме цього факультету і університету, наголосила на тому, що викладачі завжди пропонують допомогу і намагаються вирішите будь-які питання, акцентувала увагу та тому, що навчатися не тільки пізнавально, але і цікаво, на факультеті систематично проводяться заходи, серед яких відзначила «День студента» в цей день викладачі виступали для студентів: «Викладачі економічного факультету єдині, хто так креативно вітає своїх студентів, що надзвичайно приємно». Закликала абітурієнтів приєднатися до дружньої родини Економічного факультету ЗНУ і запевнила, що вони ніколи не пошкодують про свій вибір.

До майбутніх абітурієнтів звернувся студент заочної форми навчання Михайличенко Любомир, який порекомендував вступати на економічний факультет, оскільки- це факультет Професіоналів, Порядних людей і великих Патріотів України. Любомир висказав думку багатьох студентів економічного факультету про те, що навчання на факультеті надає дуже багато переваг, а саме: надає практичні навички, працевлаштовує всіх не лише випускників, а і, за бажанням і необхідності, студентів.

Декан привернула увагу до особливостей вступу у 2022 році, та написанню мотиваційних листів на окремі освітні програми. Протягом всього заходу, абітурієнти активно ставили запитання  організаторам стосовно особливостей освітнього процесу за спеціальностями, з’ясовували наявність бюджетних місць.

День відкритих дверей на економічному факультеті пройшов продуктивно, абітурієнти були зацікавлені, ставили актуальні питання та отримували відповіді, а також зазначили, що зустріч  була надзвичайно цікавою та інформативною.

Економічний факультет

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.