Економічна кібернетика – якісна, сучасна економічна освіта європейського рівня!

 

Економічна кібернетика. Що приховано в цьому понятті? З одного боку – економіка, наука про ведення господарства, з іншого боку кібернетика – наука, яку часто пов’язують із технічними системами, роботами, обладнанням. Але сьогодні економіка стала настільки складною, що керувати нею на підставі тільки людського досвіду, інтуїції, натхнення вже неможливо. А що таке керувати економікою? Вибрати предмет купівлі-продажу, скласти й укласти господарський договір, розробити бізнес-план, прийняти на роботу співробітника – це все управління економікою. Але це ще не кібернетика.

Кібернетика з’являється тоді, коли метою є не просто управління, а вибір найкращого (оптимального) варіанту управління, якому передує аналіз наявної інформації, прогнозування результатів виконаних дій.

Отже, по-перше, інформація. Сьогодні обсяг інформації, який доводиться обробляти в економіці, величезний. Людський мозок вже не може з ним впоратися. На допомогу приходять комп’ютерні технології, які дозволяють вирішувати завдання, що пов’язані зі збором, класифікацією, аналізом великих обсягів інформації. Це своєю чергою вимагає навичок роботи з базами даних, із системами комунікації, з програмуванням. Тому сучасна економічна кібернетика невід’ємна від комп’ютерних технологій.

Однак, робота з даними – це тільки одне із завдань економічної кібернетики. Щоб зрозуміти сенс цих даних, зробити висновки, відокремити істотне від несуттєвого, необхідно знайомство із сучасною економічною наукою. Закони економіки та ринку об’єктивні, якщо їх не враховувати в своїй діяльності, не отримаємо бажаних результатів.

Поєднання законів економіки з наявною інформацією дозволяє зробити коректні висновки і на основі цього вибрати найкращий варіант економічної діяльності – це і є головним завданням економічної кібернетики. Фахівець з економічної кібернетики – це в першу чергу аналітик.

Уся сила і міць провідних економік західного світу заснована на таких фахівцях-аналітиках. Практично всі рішення (від інвестицій у валюту й акції до покупки або продажу підприємств) у світі приймаються не за наказом керівництва, а на основі чітких і точних математичних розрахунків – моделювання. Саме цей процес є ключовим умінням фахівця з економічної кібернетики.

Крім того, враховуючи сучасні тенденції розвитку світової економіки та запити роботодавців підготовка в межах освітньої програми «Економічна кібернетика спрямована на формування в майбутніх фахівців з економіки системного світосприйняття, усвідомлення наукових підходів до вирішення економічних проблем на основі математичних моделей і методів із використанням новітніх інформаційних технологій, сучасних комп’ютерних методів управління і прийняття ефективних управлінських рішень.

Переваги освітньої програми «Економічна кібернетика» економічного факультету Запорізького національного університету – це:

— ґрунтовні знання в галузі економіки, бізнес-аналітики та IT;

— вільне використання комп’ютерних технологій та програмного забезпечення для обліку, бізнес-аналітики, прогнозування та управління;

— креативний підхід до вирішення аналітичних завдань у сфері комп’ютерних технологій та бізнес-аналітики;

— досвід колективної роботи та навчання за фахом.

— підготовка впевненого, креативного та успішного фахівця у сфері  інформаційних технологій, аналізу та прогнозування;

— роботодавці стоять у черзі за нашими випускниками.

Сертифікати ЗНО для вступу на освітню програму «Економічна кібернетика»:

бюджетна пропозиція: українська мова та література; математика; географія або іноземна мова.

небюджетна пропозиція: українська мова та література, історія України; математика або іноземна мова.

Під час навчання студенти отримують не лише теоретичні, а набувають практичні навички в діловій грі «Конкурс проектів автоматизації бізнес-процесів в економіці», що проводиться спільно з роботодавцями. Участь у цій діловій грі дозволяє отримати досвід роботи з різноманітними ERP-системами, які використовуються на підприємствах різних напрямків діяльності та форм власності.

Випускники кафедри економічної кібернетики наразі користуються величезним попитом на ринках праці не тільки в Україні, але і в інших державах. Тому, якщо ви плануєте працювати в різних точках планети, вибір економічної кібернетики – це вірне рішення. Основні місця працевлаштування наших випускників:

  • органи державної влади і управління, органи місцевого самоврядування;
  • вітчизняні та міжнародні корпорації та фірми;
  • фінансові установи, інвестиційні компанії, консалтингові та аудиторські компанії;
  • ІТ-компанії.

Основною перевагою випускників кафедри економічної кібернетики є їх універсальність. Вони вміють системно мислити, тому і працювати вони можуть всюди, де є інформаційні технології та бізнес. Вони вміють виявляти проблеми, аналізувати їх, швидко знаходити ефективні управлінські рішення, передбачити наслідки прийнятих рішень.

Головна мета підготовки фахівців у галузі економіки – забезпечити стале економічне зростання, процвітання і добробут нашої країни!

 

Ми чекаємо саме на Вас!

 

За додатковою інформацією звертайтеся на кафедру економічної кібернетики:

69063, м. Запоріжжя, просп. Соборний, 74, V корп., к. 113-а,

тел. 228-76-41.

E-mail: economkiberznu@egmail.com

Соціальні мережі:

telegram-канал –https://t.me/ek_znu та група у Facebook – groups/121886328401060

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.