Ровесник Незалежної України – економічний факультет ЗНУ — масштабно відсвяткував свій 30-річний ювілей!

Цього року економічному факультету ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) виповнилося 30 років від дня його заснування! Його науково-педагогічні працівники, співробітники та студенти підготували низку заходів до цієї важливої дати – наукових, спортивних, розважальних. Святкування ювілею економічного факультету проходило під гаслом, «Ровесник незалежності України – економічний факультет ЗНУ»! Одним із важливих етапів стали й урочистості, які відбулися сімнадцятого вересня у Запорізькому обласному музично-драматичному театрі ім. В. Магара.

Ровесник Незалежної України – економічний факультет ЗНУ - масштабно відсвяткував свій 30-річний ювілей!

На заході підкреслили, що за ці десятиріччя  науково-педагогічні працівники економічного факультету ЗНУ підготували чимало висококваліфікованих фахівців галузі. І вони своєю невтомною працею сприяють розвитку й процвітанню нашої держави. Науковці факультету докладають чимало зусиль для того, щоб розвивалася не лише освітянська галузь України, але й її економіка. Завдяки їхній діяльності, створені сучасні підручники, організовані численні науково-практичні конференції, проведені заходи разом із фахівцями-практиками, засновані наукові школи. Про ці та інші заслуги йшлося під час урочистостей із нагоди 30-річчя факультету. Адже ця дата – привід підбити підсумки вже зробленого, згадати про досягнення, відзначити тих, хто з року в рік невтомно працював на благо всього Запорізького національного університету. А також – обговорити плани на майбутнє, завдяки яким факультет досягне нових вершин.

Вітаючи колектив економічного факультету, ректор ЗНУ, професор Микола Фролов відзначив: «Від імені всього нашого великого та дружного університету вітаю Вас із почесним ювілеєм: із 30-річчям із дати заснування Вашого факультету! До цієї знаменної віхи своєї історії Ви підійшли із великими здобутками та перемогами. Важко переоцінити Ваш внесок у формування новітньої економічної еліти нашої країни, забезпечення її висококваліфікованими фахівцями, на долю яких випала складна і водночас відповідальна місія: допомогти Україні подолати економічну кризу, сприяти виходу її економіки на міжнародний рівень і, в подальшому, розвитку та процвітанню нашої держави. Саме від Ваших рішучих і водночас виважених дій залежить щасливе майбутнє нашої держави. Досягнення викладачів і студентів економічного факультету у всіх галузях життєдіяльності університету, результати вступної кампанії переконливо свідчать, що він по праву вважається одним із кращих факультетів в нашому виші, який не словом, а справами підтверджує свою авторитетність і впливовість. Тож, віддаючи належне значним здобуткам колективу економічного факультету, хочу наголосити: я переконаний, що не менш численні перемоги його викладачів та студентів – ще попереду». Під час урочистої частини свята ректор ЗНУ Микола Фролов нагородив грамотами та грошовими подарунками талановитих викладачів і працівників факультету, а також вручив дипломи докторів наук молодим науковцям факультету.

Зі словами вітань звернулась до своїх колег і декан економічного факультету, професорка Алла Череп: «Факультет народжувався в рік утворення Незалежної України, разом із країною пережив часи становлення і сьогодні є потужним підрозділом університету, має професійний і висококваліфікований викладацький колектив (46 кандидатів наук і доцентів, 16 докторів наук), постійно розвивається науково та творчо. ЗНУ тричі ставав кращим вишем у підготовці фахівців фінансової галузі. За 30 років колективною працею представники факультету багато досягли і факультету є чим пишатися, зокрема, випускниками, адже це – висококваліфіковані фахівці фінансової галузі. Вони конкурентноспроможні на ринку праці, впевнені в своєму майбутньому. Своєю чергою, студенти факультету – знані і в Україні й за кордоном перемогами в різних наукових конкурсах. Все це є свідченням ефективності діяльності факультету.

Привітати колег зі святом прийшли представники влади (голова Запорізької обласної ради Олена Жук, керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко, заступник голови ЗОДА Руслан Шиханов, керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омелянович, віце-президент – Вчений секретар національної Академії наук Вищої освіти України Радо Георгійович Процюк, голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий, перший декан економічного факультету – Іван Колобердянко, а також представники славної когорти закладів вищої освіти України та факультетів Запорізького національного університету ЗНУ: Людмила Омельянчик, Віктор Костюк, Ірина Бондаренко, Тетяна Бірюкова, Володимир Мільчев, Олена Грибанова, Ія Пелех, Віктор Черненко, Олена Старікова, Михайло Хвастик, Тетяна Коваленко, Людмила Бараннікова, Любов Діденко та інші), колишні випускники, ветерани, студенти, роботодавці. На честь факультету-ювіляра звучали пісні, щирі побажання та вітання. Присутні згадували 30-річні традиції економічної науки та освіти в Запорізькому національному університеті; видатних учених-економистів університету, говорили про багатий історичний шлях факультету, про його прихильність за всі роки існування ідеалам свободи наукового мислення та творчого педагогічного пошуку, про відомі наукові школи на факультеті, про гордість факультету – його випускників; бажали економічному факультету оптимізму, зростання і розвитку, впевненості в майбутньому, не зупинятися на досягнутому, наполегливо йти вперед – до вершин економічної науки та освіти.

Зокрема, Олена Жук побажала факультету рухатись лише вперед, відповідати вимогам часу і, прогнозуючи майбутнє, готувати якісних фахівців галузі економіки. Легендарним викладачам і молодим науковцям Олена Жук вручила відзнаки Запорізької обласної ради, в тому числі, орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня декану економічного факультету, професорці кафедри фінансів, банківської справи та страхування Запорізького національного університету Аллі Череп. Згадали під час свята і ветеранів факультету, всіх деканів, які очолювали факультет упродовж 30 років (Іван Іванович Колобердянко – 1991-1997 роки; Володимир Зіновійович Бугай – 1997-2001 роки; Віктор Володимирович Киричевський – 2001-2003 роки; Анатолій Петрович Кущик – 2003-2006 роки; Емілія Василівна Прушківська – 2006-2009 роки; Алла Василівна Череп – з 2009 і по теперішній час).

Під час урочистого заходу нагородили найкращих викладачів і студентів економічного факультету грамотами декана, нагородами Запорізької обласної ради, Запорізької обласної державної адміністрації, районної адміністрації Запорізької міської ради, Національної Академії наук Вищої освіти України, пам’ятними подарунками. Також для учасників свята артисти театру ім. В. Магара підготували яскраву, видовищну концертну програму.

Колектив вишу щиросердно привітав представників економічного факультету із цієї знаменною подією. На адресу факультету продовжує надходить чимало вітань, подяк, добрих слів і побажань! Шановні колеги, поздоровляємо вас із цим чудовим святом і бажаємо всього найкращого.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.