Ректор ЗНУ обговорив із викладачами економічного факультету пріоритетні напрямки роботи

У Запорізькому національному університеті (ZNU, Zaporizhzhia National University) тривають традиційні зустрічі ректора Миколи Фролова з представниками різних факультетів, які дають змогу проінформувати загал щодо основних напрямків роботи університету в поточному році. Двадцять першого вересня Микола Олександрович зустрівся з викладачами і співробітниками економічного факультету.

Під час зустрічі йшлося, зокрема про пріоритетні напрямки роботи факультету й університету в поточному році, особливості, форми й графік роботи в цьому навчальному році, про темпи вакцинації співробітників, матеріально-технічну базу університету, стратегічні напрямки його подальшого розвитку тощо.

Ректор ЗНУ обговорив із викладачами економічного факультету пріоритетні напрямки роботи

Микола Фролов зазначив, що таке спілкування дозволяє ректорату визначитись із питаннями, на які варто звернути особливу увагу, а викладачам – отримати інформацію про важливі зміни, які на сьогодні відбуваються в університеті. На цій зустрічі розглянули питання показників розвитку університету, підвищення конкурентноспроможності вишу, економіко-фінансового забезпечення діяльності університету, вдосконалення освітнього процесу, матеріально-технічного забезпечення діяльності університету та інші.

Микола Олександрович звернув увагу, що керівництво вишу постійно займається питаннями розвитку ЗНУ на всіх рівнях. Він запевнив, що в наступному році продовжуватиметься робота з покращення матеріально-технічної бази, благоустрою університету та підтримки його іміджу. Зокрема, планується проведення ремонтних робіт в актовому залі 5 корпусу.

Нагадав ректор і про необхідність підготовки до дистанційного формату роботи, організації освітнього процесу й підготовки методичного забезпечення в умовах карантинних обмежень. Також Микола Фролов закликав долучитися якомога більшу кількість викладачів і керівників підрозділів до вакцинації, яка відбувається в університеті цієї осені, аби попередити інфікування студентів і колег коронавірусною інфекцією. Вакцинація працівників університету відбувається на добровільних засадах і безкоштовно вакциною Pfizer. За умов досягнення 80% вакцинованих у колективі, формується максимальний рівень безпеки. На сьогодні показник вакцинації серед співробітників вишу нижчий за цей показник. Також ректор зазначив, що невакцинованих співробітників допускатимуть до роботи лише за умови, що вони щотижня в понеділок надаватимуть довідку про негативний ПЛР-тест.

Крім того, ректор розповів про зміни в освітньому процесі в цьому навчальному році. Так, у зв’язку з оптимізацією фонду заробітної плати і витрат на опалення перший семестр триватиме з 1 вересня по 25 грудня. До 1 лютого 2022 року організують канікули для студентів, а також період першої відпустки для освітян. У цей час не опалюватимуть навчальні корпуси, окрім адміністративного (навчальний корпус №1). Другий навчальний семестр першими розпочинатимуть заочники, яких долучать до освітнього процесу вже з 1 лютого, а всі інші представники денної форми навчання – з 14 лютого. Відповідно здійснюватиметься за семестрами й оформлення викладачів, які працюють за сумісництвом.

Ректор звернув увагу на важливість активізації роботи з підготовки бакалаврів до складання ЄВІ з іноземної мови для вступу в магістратуру. Крім того, він відзначив, що у виші відбувається додатковий набір до магістратури з виділенням 97 бюджетних місць. Микола Олександрович закликав викладачів приділяти велику увагу профорієнтаційній, іміджевій роботі, відновленню постійно діючого контакту зі студентами, їх зацікавленню навчанням, факультетським і університетським життям.

Розповів Микола Олександрович і про особливості фінансування університету, виплати і витрати, а також про формування вимог до факультетів щодо реалізації тих можливостей, які формують розвиток університету. Під час зустрічі розглянули питання змін і реформ у системі шкільної освіти, кадрового забезпечення, відповідності навчально-методичного забезпечення і навчальних планів  ліцензійним умовам тощо.

Спілкуючись з Миколою Фроловим, викладачі цікавились питаннями матеріально-технічного забезпечення роботи факультету, оновлення комп’ютерної техніки на кафедрах і ліцензійного програмного забезпечення, а також можливістю видачі електронних сертифікатів за участь у навчальних курсах у рамках проєкту DIRUT. Ректор Микола Фролов надав вичерпні відповіді на всі питання, пообіцявши не залишити без уваги жодної пропозиції. Наприкінці заходу учасники зустрічі подякували адміністрації університету за увагу до всіх потреб та пропозицій колективу факультету.

Олена Переверзєва

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.