Проєкт «Історії успіхів випускників ЗНУ»: вихованець економічного факультету, ОП «Міжнародна економіка», менеджер управління аналітики в дирекції з операційних поліпшень ПАТ «Запоріжсталь» Владислав Хлепітько

Проєкт «Історії успіхів випускників ЗНУ»: вихованець економічного факультету, ОП «Міжнародна економіка», менеджер управління аналітики в дирекції з операційних поліпшень ПАТ «Запоріжсталь» Владислав Хлепітько

У Запорізькому національному університеті (ZNU, Zaporizhzhia National University) триває реалізація профорієнтаційного проекту «Історії успіхів випускників ЗНУ». Сьогодні в його рамках пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з вихованцем економічного факультету, ОП «Міжнародна економіка», менеджером управління аналітики в дирекції з операційних поліпшень ПАТ «Запоріжсталь» Владиславом Хлепітьком.

Розкажіть, будь ласка, Владиславе, чому для здобуття вищої освіти Ви обрали свого часу саме ЗНУ?
— Закінчуючи школу, всі стоять на роздоріжжі: вирішують, ким стати в цьому житті. Свого часу я, не вагаючись, обрав навчання саме на економічному факультеті ЗНУ й жодного разу не пошкодував про це.
По-перше, тут високий рівень освітнього процесу: викладачі моєї кафедри завжди використовували найцікавіші методи викладання. Це – і цікаві бізнес-кейси, а не «суха» теорія, і проведення семінарів англійською мовою, і активна наукова діяльність (в мене є окрема полиця із збірниками спільних тез і статей із більшістю викладачів рідної кафедри). Під час навчання це все здавалося не таким вже й важливим, але коли під час роботи доводиться вирішувати подібні кейси або коли бачу в договорі поставки на умовах CFR і знаю не лише, що це за умови, а й що за слова входять до абревіатури, то з усмішкою згадую свій рідний факультет.
— Владиславе, які найцікавіші моменти були протягом навчання?
— Насправді, моментів безліч, всього і не згадаєш. Перша згадка – це посвята в студенти на острові Хортиця, куди поїхали всім курсом, разом із викладачами і студрадою. Але насамперед університет – це навчання, тож варто згадати й цікаві лекції, і семінари англійською мовою, і регулярні конференції.
Із усмішкою згадую й всіх викладачів факультету – із всіма склалися теплі стосунки, вони багато чому навчили мене, і я їм за це щиро вдячний.
— На якій посаді Ви зараз працюєте?
— Зараз працюю менеджером управління аналітики в дирекції з операційних поліпшень ПАТ «Запоріжсталь».
— Які знання та навички Вам знадобилися в житті або що Ви використовуєте в своїй професійній діяльності?
— Майже все, чому навчали, знадобилося мені як в житті, так і під час роботи. Це – і різні методи аналізу, оцінки проєктів із точки зору найрізноманітніших аспектам. Але найголовніше, що зрозумів в університеті, – це те, що потрібно постійно вчитися й вдосконалювати свої знання та професійні навички.
— Що б Ви побажали сьогоднішнім студентам?
— Головне – ніколи не зупинятися й досягати поставленої мети. Отримавши такий гарний старт, як навчання в нашому університеті, можна досягти будь-яких цілей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.