Представники Торгово-промислової палати Литви зустрілися зі студентами економічного факультету ЗНУ

Налагодження зв`язків із іноземними партнерами, спілкування з представниками бізнесу іноземних країн і можливість перейняти досвід ведення підприємницької діяльності є невід`ємною частиною навчання майбутніх економістів-міжнародників Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University). 28 вересня 2021 року відбулася зустрічздобувачів, які навчаються за освітньою програмою «Міжнародна економіка», з представниками Торгово-промислової палати Литви. Перед студентами виступили Гедрюс Багусінскас – Голова Литовської асоціації кластерів, керівник Литовської асоціації експортерів продовольства, Дейманте Вільчінскайте – менеджерка з розвитку експорту ТПП Литви й Аудроне Масандукайте – керівниця управління міжнародних відносин ТПП Литви.

Представники Торгово-промислової палати Литви зустрілися зі студентами ЗНУ

Під час розмови йшлося про умови ведення бізнесу в країнах ЄС та Литві, в тому числі про успішні практики кластеризації. Пан Гедріус розповів про глобальні та європейські тенденції в кластерах, міжнародні мережі для кластерів на основі литовської практики, навів цікаві приклади та надав практичні поради для галузей української економіки. Особливий акцент зробили на здобутках європейської економіки та можливостях, які надає якісна вища освіта.

Аудроне Масандукайте зауважила, що поєднання практичної діяльності та теоретичних знань в університеті є запорукою успішної реалізації на міжнародному ринку праці. Експертка впевнена, що участь у програмах академічної мобільності відкриває значні перспективи для сучасної молоді. Пані Аудроне запевнила начальницю відділу міжнародних зв`язків ЗНУ Аліну Осаул, що вона відкрита до спілкування та докладе зусиль, щоб налагодити співпрацю між нашим вишем та литовськими університетами.

Виступи спікерів викликали неабиякий інтерес у студентства. Гостям із Литви поставили численні запитання, зав`язалася жвава дискусія. Студентів, зокрема цікавило, які напрямки підприємницької діяльності є актуальними в Литві, чи доцільно поєднувати навчання з роботою та як здобути фінансову незалежність. Як зазначив проректор з наукової роботи Геннадій Васильчук, налагодження співпраці з іноземними закладами вищої освіти – перспективний напрям міжнародної діяльності ЗНУ. Геннадій Миколайович запевнив, що країни Північної Європи є нашими надійними партнерами, а розширення кола університетів-партнерів, наукова співпраця та академічна мобільність розкриють надзвичайні перспективи майбутньої колаборації.

Викладачі та студенти ЗНУ вдячні за надану можливість спілкування з іноземними фахівцями декану юридичного факультету Тетяні Коломоєць та Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Аліна Осаул,

начальниця відділу міжнародних зв`язків

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.