Представники проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT» у ЗНУ долучилися до заходів Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) та Туристичної асоціації країн Азії та Тихого океану (PATA)

Двадцять п’ятого вересня представники проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT» ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) у складі декана економічного факультету Алли Череп, начальниці відділу міжнародних зв’язків ЗНУ Аліни Осаул, професора кафедри маркетингу та управління персоналу Олександра Черепа, професорки кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Лариси Безкоровайної, професорки кафедри менеджменту організацій та управління проєктами інженерного інституту ЗНУ Валентини Воронкової та координаторки проєкту – доцентки кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму Наталі Венгерської долучилися до онлайн-конференції з сільського туризму та сталого розвитку, яку організувала Туристична асоціація країн Азії та Тихого океану (англ. Pacific Area Travel Association, РАТА). На заході були присутні представники з країн Європи, Азії та Тихого Океану.

Представники проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT» у ЗНУ долучилися до заходів Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) та Туристичної асоціації країн Азії та Тихого океану (PATA)

Конференцію відкрив директор із комунікацій та зовнішніх відносин PATA Пол Пруангкарн, а потім до аудиторії зі вступним словом звернувся голова організації Хва Вонг, який розкрив найкращі практики для сталого розвитку сільського туризму Китаю. Доповідач підкреслив, що Хучжоу (міський округ у провінції Чжецзян, КНР) є найкращим кейсом розвитку сільського туризму, який забезпечує спільну користь для місцевої громади. Цікавим також був виступ Маріо Харді – віце-голови Туристичної асоціації країн Азії та Тихого океану, який у своїй доповіді наголосив, що пандемія надихнула на безліч дискусій щодо сталого розвитку та підкреслила критичну потребу працювати над досягненням цих цілей.

На конференції акцентувала, що пандемія COVID-19 зосередила увагу на багатьох вразливих місцях туристичної індустрії, особливо підкресливши сильну кореляцію між сільським туризмом і сталим розвитком. Зміна поведінки під час подорожей у бік сільського туризму створила нові можливості для зацікавлених сторін щодо переосмислення розвитку таким чином, щоб він був більш інклюзивним, стабільним і стійким. У підсумку конференції, зазначили, що розвиваючи сільський туризм і дотримуючись принципів сталого розвитку, можна допомогти забезпечити більш справедливий розподіл переваг туризму. Це дозволить сільським районам стати більш доступними та забезпечить більш високу якість життя місцевих громад.

Також нещодавно координаторка проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT», доцентка Наталя Венгерська тапрофесорка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Лариса Безкоровайна долучилися до заходів Всесвітньої туристичної організації (UNWTO), а саме, V Глобальної конференції з винного туризму (9-10 вересня 2021 року), що проводилася в гібридному форматі під темою «Винний туризм – рушійна сила розвитку сільських районів» у Регенгуш-де-Монсараш (регіон Алентежу, Португалія). Формат конференції надавав можливість мати окремий електронний профіль та спілкуватися в режимі онлайн зі спікерами та її учасниками на дистанційній платформі https://live.winetourismconferenceonline.com/

Учасники заходу підкреслювала важливість винного туризму для соціально-економічного розвитку дестинацій, його потенціалу для стимулювання розвитку можливостей у сільській місцевості та служила платформою для обміну досвідом, виявлення передових практик і просування винного туризму як інструменту сталого розвитку. Для представників проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT» участь у таких заходах надає можливість підвищити фаховість у галузі сільського туризму, обмінятися досвідом, збільшити соціальний капітал проєкту та розширити зв’язки для співробітництва.

Алла Череп,

декан економічного факультету

Наталя Венгерська,

координаторка проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.