Представники економічного факультету завітали на V Міжнародний Запорізький «Еко Форум – 2021»

Представники економічного факультету завітали на V Міжнародний Запорізький «Еко Форум – 2021»

Чотирнадцятого вересня викладачі та студенти економічного факультету ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) відвідали V Міжнародний Запорізький екологічний форум «Еко Форум – 2021», який відбувся у Виставковому центрі «Козак-Палац». Його організаторами виступили Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька міська рада, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», Міністерство освіти і науки України, Запорізька торгово-промислова палата, Комітет підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України, Запорізька торгово-промислова палата. У заході, серед інших представників Запорізького національного університету, взяли участь завідувачі кафедр економічного факультету, а також доценти Наталя Венгерська, Андрій Линенко, Сергій Чеверда, інші викладачі та студентство, зокрема актив Наукового товариства студентів та аспірантів економічного факультету.

Основну увагу на цьогорічному форумі приділили обговоренню теми «Впровадження локальних ініціатив у контексті Європейського зеленого курсу». На першій пленарній секції обговорювалися реальні можливості реструктуризації вугільної галузі в Україні. На жаль, питання відмови від вугілля з боку держави залишається ще й досі відкритим, але такий політичний крок відкрив би для нашої держави нові можливості в розвитку екологічної енергетики, підвищення рівня життя населення, купівельної спроможності, нормалізації екологічної ситуації, а також тісного співробітництва України з європейськими партнерами. Крім того, розглянули питання щодо зміни кліматичних умов всередині держави. В Україні висувається проєкт, в якому представлені високі стандарти до екологічної безпеки.

На другій пленарній секції спікери доповідали про локальні ініціативи, що сприятимуть реалізації «Європейського зеленого курсу» на місцевому рівні. Також на «Еко Форумі-021» протягом першого дня працювали спеціалізовані виставки, на яких були представлені корисні продукти харчування, засоби догляду за шкірою, волоссям, промислові технології та вироби, що бережуть навколишнє середовище та наше здоров’я.

Присутнім представникам економічного факультету захід сподобався, а порушені питання заплановано обговорити восени на науково-практичній конференції «Сталий розвиток економіки на засадах ресурсоефективності», що буде проведена в Запорізькому національному університеті.

Наталія Кайрачка

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.